Blir ferdig med skattesaken

Jose Mourinho skal ifølge storavisen El Mundo ha kommet til enighet med spanske myndigheter i skattesaken han er involvert i.

Manchester United-manageren har vært anklaget for å ha unndratt et betydelig millionbeløp i skatt. Nå skal saken etter alle solemerker være lagt død. Mourinho skal angivelig være forberedt på å innrømme at han unndro inntekter fra beskatning ved to tilfeller i 2011 og 2012.

Uregelmessighetene skjedde da Mourinho var manager i Real Madrid. Mourinho ble trener i  Madrid i 2010. Han vant Copa del Rey og la Liga med klubben. 20. mai 2013 ble portugiseren avskjediget. Inntektene, som Mourinho ikke betalte skatt for, kom fra salg av bilderettigheter og  skal ha havnet i et stråselskap på Jomfruøyene. I og med at Mourinho innrømmer skyld, vil saken kunne bli avsluttet med en rettslig avtale partene i mellom. Den skal blant annt bestå i at Mourinho idømmes en fengselsstraff på ett år, et halvt år for hver av de to skatteunndragelsene han er anklaget for. Han trenger neppe være redd for måtte sone. I Spania er det vanlig at dommer på under to år i saker, som ikke innbefatter voldsbruk, gjøres betinget for førstegangsforbrytere. Mourinho vil i tillegg også ilegges en bot på nesten to millioner euro.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler