Frekkhetens nådegave

På Facebook skryter Lan Marie Nguyen Berg at hennes egen politikk har jagd de fattige ut av trafikken og skriver: «Grønn politikk fungerer! Neste år får vi flere bomstasjoner og økte bompenger i Oslo. Det vil føre til ca. 11 prosent mindre biltrafikk, ifølge forskere». Trygve Hegnar sa halvt i spøk en gang: -Vi rike vil ha høyest mulig bompenger, så får vi hele veien for oss selv.

Det ironiske er at sosialistene i Oslo, Arbeiderpartiet, SV og MDG, straffer sine egne velgere som for en stor del bor på østkanten. Det er her disse partiene har sin største velgerbase.  Om Berg er modig eller frekk eller kanskje helst begge deler, vil vi ikke ha noen formening om. Men det synes jo ganske hovmodig når hun selv tjener 1.228.514 kroner pr år etter den siste saftige lønnsøkningen kommunepolitikerne enstemmig vedtok å gi seg selv. En politisk klasse bevilger seg selv lønninger de fleste bare kan drømme om.

Miljøråd Berg sier Oslo-folk ikke trenger bil, de kan sykle. Selv tar hun taxi hjem etter å ha deltatt i TV-debatter og argumentert for hvor ødeleggende biltrafikken er. Selv valgte hun å kjøre diesel-taxi da luftkvaliteten i Oslo, ifølge henne selv, var så farlig at det var nødvendig å innføre femdoblet bomavgift. Dagbladets gjennomgang av hennes reiseregninger viser at hun som byråd det første halvannet året tok taxi 28 ganger. Hele 20 av dem med diesel-taxi. To ganger tok hun el-taxi og fem ganger bensin. Men er dette noe å henge seg opp i? Ja, det er det. Når politikere hever pekefingeren og forteller hva folk skal og ikke skal gjøre, må man forvente at de lever opp til kravene selv. Det skal ikke være så langt mellom liv og lære.  Det skaper ytterligere politikerforakt, men arrogansen virker for sterk til at slike tanker kan få gjennomslag i deres hoder.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler