Uenige spanske kommunister

IU (Izquierda Unida )- koordinatoren i Madrid og generalsekretær for PCM, Álvaro Aguilera , kritiserte partiets holdning på sosiale nettverk tirsdag og anklaget presidenten i Ukraina , Volodimir Zelenski , for å være en «fare for freden og for sitt folk», og har kalt ham «arving til et kupp».

«Beklager, men nei. Dette holder ikke. Zelenski er en fare for freden og hans folk. Arving etter et kupp som forbød kommunistpartiet og 11 andre partier. Jeg bryr meg ikke om media har bygget ham opp i en Cid Campeador-drakt», påpekte han på sin Twitter-konto, der han har krevd at det skal være debatter i de interne organene om posisjonen mot Zelenski.  Meldingen hans på sosiale nettverk har konkludert med en «ikke i mitt navn» og har blitt delt av IU Madrid-kontoen og flere lokale PCM-grupper.

På nasjonalt nivå har partiet IU uttrykt sin institusjonelle respekt for presidenten i Ukraina før hans tale i den spanske kongressen Cortes, men har kritisert hans beslutning om å suspendere aktiviteten til opposisjonspartier mens krigsloven varer i landet, samt forbudet kommunistpartiet.  Det har også fordømt den russiske invasjonen igjen og har bedt om en uavhengig internasjonal etterforskning av krigsforbrytelser, med henvisning til bildene som er sendt fra den ukrainske byen Bucha , for å ansvarliggjøre de skyldige. Gjennom ulike kommentarer om nettverk har formasjonen overført sin «absolutte institusjonelle respekt» mot Zelenski og dens solidaritet med hans folk, spesielt når Ukraina invaderes av en «fremmed makt som Russland».

IU understreker at siden den russiske offensiven startet, har den fordømt bruddet på folkeretten som den innebærer og har krevd «dets umiddelbare slutt». Denne posisjonen av respekt innebærer imidlertid ikke at de er kritiske til noen tiltak utført av den ukrainske presidenten og har spesifikt hentydet til suspenderingen av aktiviteten til et dusin politiske partier, som «krenker ukrainernes borgerrettigheter» , lagt til » forbud» mot landets kommunistparti og «angrepet» på fagforeninger allerede initiert av den tidligere ukrainske presidenten Petró Poroshenko. «Disse antidemokratiske gestene er uakseptable i et land som ønsker å bli med i EU,» beklaget formasjonen gjennom sine meldinger på nettverket. På den annen side har den gjentatt sin støtte til sivilbefolkningen som er offer for konflikten over hele territoriet og har krevd anvendelse av internasjonal humanitær rett.

Til slutt har IU fremhevet at «avslutningen av krigen er påtrengende nødvendig med en diplomatisk løsning og implementering av et europeisk kollektivt sikkerhetssystem. Derfor oppfordrer den Spania og EU til å «følge med i forhandlingene mellom partene og fortsette å garantere mottak av flyktninger».  I mellomtiden har forbruksministeren og føderal koordinator for IU, Alberto Garzón, fremhevet at intervensjonen til Ukrainas president i kongressen, Volodimir Zelenski, har gitt «stemme til lidelsene» til folket hans og har krevd at den «imperialistiske aggresjonen fra Russland tar slutt».

Relaterte artikler