Oppskrifter med bringebær

Store, friske og røde fristelser. De smaker best akkurat som er og pynter opp de fleste desserter og kaker. Du kan bruke de i kaker og desserter også og de er alltid velkomne og fristende. Her er det bare å nyte!

Verdens beste 

Den aller beste festkaken du kan lage! Bringebær er supert i denne flotte og populære kaken. Den holder seg noen dager i kjøleskap og blir bare bedre og bedre. 

 

150 gram smør

125 gram sukker

150 gram hvetemel

1 ts bakepulver

5 eggeplommer

5 ss melk

5 eggehviter

180 gram sukker

100 gram mandler, hakkete

Fyll:

5 dl vaniljekrem

2 dl fløte

2 ts vaniljesukker

1 kurv bringebær

 

Rør først smør og sukker hvitt. Ha i eggeplommene, en av gangen. Bland bakepulveret inn i melet, og tilsett røren vekselvis med melken. Bre deigen ut i en langpanne med bakepapir. Visp eggehvitene halvstive og ha i sukkeret og visp ferdig til det er helt stivt. Fordel eggehvitemassen over deigen og dryss over mandlene. Stek kaken i ovnen 30 minutter ved 175 grader. Avkjøl. Del kaken i to like kaker. 

Legg den ene kaken med marengsen opp på kakefatet. Bland vaniljekremen med vispet krem og vaniljesukker og fordel over kakebunnen. Legg over bringebærene og legg den andre kakebunnen på toppen.


Bringebær is i krumkake

Sommerens store dessertfavoritt! Det er så spennende å ha en favoritt som du kan lage igjen og igjen. Fordelen er at du kan lage dele mange krumkaker så du har til flere ganger. Det blir jo enklere for hver gang du lager den. Oppskriften på is rekker til 10-12 posjoner.

 

Krumkaker:

3 egg

120 gram hvetemel

120 gram smør, smeltet

120 gram sukker

Litt kardemomme

Iskremen:

8 eggeplommer

150 gram sukker

5 dl kremfløte

1 ts vaniljefrø

Bringebærsaus:

250 gram bringebær

0,5 dl vann

50 gram sukker

½ sitron, saften

Litt anispulver

 

Lag krumkakene først. Bland eggene med mel, sukker, smør og kardemommen. La røren hvile noen minutter mens du varmer krumkakejernet. Bruk en et glass eller en smal bolle for å legge kaken over varm. Da får den en fin form til å ha desserten i. Oppbevar kakene i en tett boks. Det blir en del kaker så du har til flere desserter. 

Iskremen lager du ved først å lage eggedosis av eggeplommer og sukker. Ha så i vaniljen under vispingen. Visp kremfløten og vend inn i eggedosisen. Du kan bruke ismaskin eller en form rett i fryseren. Da å du røre med jevne mellomrom. Mot slutten kan du vende inn bringebærsausen for å få en litt marmorert farge. 

Ha så bringebærene i en liten kjele med vann, sukker og sitronsaften. Kok opp og la småkoke på svak varme til den jevner seg godt og såvidt tykner litt.  Sil gjennom dørslag for å få bort frøene. 

Server gjerne med litt revet sjokolade og et blad mynte på toppen.


Dessertbar med bringebær

Sunt og godt, og smart å ha med på stranden eller i matpakken om du vil ha noe godt. De er hyggelig som små en liten gave å ha med seg også.

 

200 gram kokosmasse

130 gram cashewnøtter

1 dl lønnesirup

Bringebærfyll:

150 gram bringebær

8 dadler

 

Ha kokosmassen og nøttene i en kjøkkenmaskin med sirupen. Kjør til alt har blandet seg godt. Spar en liten del til toppen, og press resten i en form. Kjør så bringebær og dadler i kjøkkenmaskinen og fordel det over i kakeformen. Spre så resten av nøtteblandingen over og sett kaldt et par timer eller over natten. Del så i passende små biter.

 

AV: TINE MERETE SANDBOE

Relaterte artikler