Stjernene herjet

Serierunden før «El Clásico» sørget Lionel Messi for  hat trick og ligagull for Barcelona. I dette prestisjefylte oppgjøret var han sterkt delaktig til at Barcelona fortsatt kan bli tidenes første La Liga-lag til å gå ubeseiret gjennom sesongen.  Barca hadde blitt redusert til ti mann etter at Sergi Roberto ble utvist, og på stillingen 1–1, var det Messi som danset seg forbi Sergio Ramos og Casemiro før han på mesterlig vis fikk ballen i mål helt inne ved stangen. Det var  Luis Suárez som åpnet showet,  da han avsluttet en nydelig Barcelona-kontring med å sette ballen kontrollert i mål. Cristiano Ronaldo gjorde det  han vanligvis gjør når Barcelona er motstander. Scoret mål.  Til pause hadde han gjort sitt og fikk se resten av kampen fra benken. Nå er det finalen i Champions Leaugue som gjelder. Til slutt var det utskjelte Gareth Bale som ordnet poeng for «Los Blancos» i løvens hule, da han hamret ballen i mål med innsiden av sitt giftige venstrebein.

La Liga er avgjort og det ble selvsagt ikke den ekstra nerven det er når de to gigantene kjemper om ligatittelen. I tillegg har Real Madrid-kampen mot Liverpool i tankene. Et Liverpool som ikke har vist toppform de siste kampene. Etter at målene rant inn i andre omgang bak Karius i Roma, har Merseyside-klubben bare klart 0-0 mot svake Stoke og tapte mot Chelsea på Stamford Bridge. Generalprøven(e) har således vært elendige. Så blir det spennende å se om Salah kan finne fram til tryllekunstene sine igjen. Som det nå ser ut, er Real Madrid favoritt til å vinne årets Champions Leaugue-finale på  NSC Olimpiyskiy Stadium i Kiev 26. mai.  I Norge ruller fotballen videre med uforutsigbare resultater som vanlig på denne siden av sommeren. Brann har overrasket og Molde har skuffet.   Moldes pinlige cuptap mot 2. divisjonslaget Brattvåg  står som et av de største sjokk fotball-Norge har sett de seneste år.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler