Et oppkomme av kreativitet og ferdigheter

Vi har møtt Josefine på 19 år. Josefine Amilia Manuela Dordy Høsfloth.

Til tross for sykdom og plager, så mangler ikke denne jenta pågangsmot og idéer for å kunne leve av sitt kunstneriske talent.

Josefine flyttet til Spania for 3 år siden, fordi hun lider av sykdommen EDS (Ehlers-Danlos syndrom, som er en bindevevssykdom). Det stabile klimaet her på Costa Blanca er det beste for henne, forteller hun smilende.

Hun har gått to år på den Norske skolen Costa Blanca, og er utdannet negltekniker og barista. Hun spiller gitar og lager egen musikk, og synger på mange språk, blant annet Arabisk, Persisk, Tyrkisk, Hindi og Punajbi.

Hun viser fram noen kubbelys som hun har malt sirlige tekster på, og pakket pent inn i cellofan. Det er lys med og uten duft. Hun maler din personlige hilsen på hebraisk, eller om du heller vil ha det skrevet på andre språk. Det er virkelig en personlig gave. Hun stiller lysene ut for salg på Pavarotti. Der finner du mange fine, personlige hilsener om du vil gi en gave til noen som har “alt.”

I tillegg selger hun produkter for Scentsy, noe hun valgte å gjøre da hun leste hva dette firmaet gjør for å hjelpe andre. Dette er duftprodukter som dekorative lamper som varmer opp oljer, dukker etc., med naturlige stoffer. Scentsy gir støtte til blant annet kreftsaken og autisme. De har tidligere laget en lampe spesielt for disse.

Hun forteller at hun ble ekstra engasjert fordi i hennes familie finnes begge diagnosene. 

Entusiastisk forklarer hun at med kreften kommer forferdelige bivirkninger. En av disse er følsomhet for visse lukter. Av denne grunnen ønsker Scensty å gi unge kreftpasienter ved Oncology Department på Rady Childrens Hospital deres helt egen scentsy kompis-dukke med valgt duftpakke. På den måten kan de lukte på sin kompis når en ubehagelig duft kommer.

Scentsy hjelper også familier uten hjem. 10 Euro fra hver «build with love» warmer går til prosjekter der familier får sitt eget hjem.

Produktene er laget av naturlige stoffer, og er et av de tryggeste å bruke for folk med astma og pusteproblemer.

Det er et stort hav av lukter å velge i for både barn & voksne. Vi har for eksempel «Just Breathe» som er veldig populær for forkjøleses-sesongen, sier Josefine.

Scensty er et sunnere og sikrere alternativ fordi produktene ikke inneholder eller slipper ut noen skadelige gasser eller kjemikaler i hjemmet ditt.
Derfor gir dette en tryggere og mer effektiv løsning enn vanlige duftlys. I forhold til vanlige duftlys slipper de heller ikke ut for sterke lukter.

Disse lampene er annerledes fra tradisjonelle stearin/duftlys fordi de ikke trenger flamme for å avgi aromaene, det er som et flammeløst stearinlys. Man bruker 25 watt lyspærer, så lampene blir aldri så varme at man brenner seg. 

Man kan også få små lamper til å sette inn i en vanlig stikkontakt i ditt hjem, kontor, soverom, bad, ja hvor som helst, som kan lyse svakt hele natten om man ønsker.

Jeg advarer alle mot å bruke syntetiske dufter i hjemmet, avslutter Josefine. Dette er ei ung jente som ikke gir seg over på grunn av sykdom. Hun har guts, hun er reflektert, har klare verdivalg, og fortjener absolutt å lykkes med sin lille virksomhet.

For info om lampene, ta kontakt med Pavarotti.

 

Av: Marianne Hoelstad

Foto: Josefine Høsfloth

Relaterte artikler