Demonstrerer mot vaksinetvang

Mer enn 5000 mennesker demonstrerte i den greske hovedstaden mot regjeringas ordre om tvangsvaksinering av helsearbeidere og ansatte på pleiehjem. Demonstrantene ropte slagord mot statsminister Kyriakos Mitsotakis og krevde at han skulle gå av. Den greske regjeringen vil nå starte vaksinasjon av barn ned til 15 år, til tross for at barn knapt har noen fare for å bli syke av covid-19, og til tross for urovekkende mange bivirkninger med de eksperimentelle vaksinene.

Dette er den største protesten som har vært i Hellas mot regjeringas vaksinekampanje. Meningsmålinger viser imidlertid at Mitsotakis foreløpig har støtte fra et klart flertall for denne politikken. Men som kjent er vaksinasjon ikke et spørsmål som avgjøres av et flertall, men et valg den enkelte har rett til å ta. «Enhver har rett til å velge. Vi velger at regjeringen ikke velger for oss,» sa kardiologen Faidon Vovolis, som har stilt spørsmålstegn ved den vitenskapelige forskningen rundt ansiktsmasker og vaksinen og leder «Fri Igjen» -bevegelsen, som arrangerte protesten. Vovolis sa at han startet gruppa som svar på regjeringens «tøffe tiltak» for å stanse viruset. Demonstrantene i Aten ropte også slagord som «henda vekk fra barna våre» og «nei til giftvaksiner». Den greske regjeringas skritt i retning tvangsvaksinering er et ekko av Emmanuel Macrons politikk i Frankrike, en politikk som er blitt møtt med enda mer omfattende protester.

Både 13. juli og 14. juli, den franske nasjonaldagen, har det vært demonstrasjoner over hele Frankrike mot Emmanuel Macrons plan og tvangsvaksinering. Det var 12. juli Macron holdt en TV-tale der han la fram programmet for dette overgrepet mot det franske folket. Mediekanalen France24 skrev: Den franske presidenten Emmanuel Macron holdt en TV-tale mandag kveld om Delta-varianten av Covid-19. Han kunngjorde ytterligere tiltak for å bremse spredningen av den mer smittsomme varianten og skisserte planene om å gjøre vaksinasjon obligatorisk for helsearbeidere. Den franske presidenten Emmanuel Macron begynte sin tale med å snakke om en økning i infeksjoner av Covid-19 Delta-varianten i det franske fastlandet og dets utenlandske territorier, og oppfordret franske borgere til å bli vaksinert. «Hvis vi ikke handler i dag, vil antall tilfeller fortsette å øke,» sa han.  Macron forklarte at regjeringen forsøkte å oppnå en 100 prosent vaksinasjonsrate over hele landet. 

Vaksinasjon vil bli obligatorisk for alle helsearbeidere. Macron oppfordret dem til å bli vaksinert innen 15. september, deretter vil de kunne møte potensielle sanksjoner eller bøter. Vaksinasjon er et «spørsmål om individuelt ansvar […] men også et spørsmål om vår frihet», la presidenten til. Frankrikes helseminister Olivier Véran sa at ikke-vaksinerte helsearbeidere ikke får lønn og heller ikke får jobbe etter 15. september.  Han kunngjorde at en vaksinasjonskampanje for videregående, ungdomsskole og barneskoleelever vil begynne når skolen starter igjen i september.  Svaret fra gatene var et kontant NEI.  Både 13. og 14. juli har folk tatt til gatene for å protestere mot disse planene, og det er interessant å merke seg at de gule vestene er i kamp igjen.  

Kilde: Steigan.no

Relaterte artikler