Når skal de gi seg?

man in black suit jacket

«Det demokratiske partiet» i USA har lagt fram et lovforslag som sier  at presidenter som har har gjennomgått to riksrettanklager  ikke kan bli begravet der de andre amerikanske presidenter er begravet, på Arlington Cemetery. 

Lovforslager er ment å ramme Donald Trump, og det spiller selvfølgelig ingen rolle at det superhypotetiske subjektet som prosjektet refererer til er blitt frikjent for begge prosessene.   Personen som har ansvaret for dette praktfulle verket av bitterhet og smerte etter døden, er den demokratiske kongresskvinnen fra California, Linda T. Sánchez, og med det uttrykksfulle navnet på lovforslaget: «No Glory to Hate», vil hun også forhindre at navnet Trump blir satt på føderale prosjekter, monumenter, bygninger eller land: No Glory to Hate-loven forbyr bruk av føderale midler til symboler, strukturer, bygninger eller offentlige land som minnes en tidligere president som to ganger er blitt anklaget av Representantenes hus, eller som er dømt for en forbrytelse,  Stat eller føderale i forbindelse med utøvelsen av deres stilling.

Hvilke bevis er det for at Trump noen gang har handlet ut fra ‘hat’? Ingen, selvfølgelig;   og uansett ikke mer enn noen annen person og spesielt enhver annen politiker. Men det er en bestemt, nesten gal, besettelse for å slette Donald Trumps tilstedeværelse fra det politiske landskapet, å late som han aldri har eksistert, og å utslette muligheten for at han eller hans bevegelse kan utgjøre den minste trussel mot den etablerte ordenen. Dette er Trump Derrangement Syndrom (TDS) på sitt mest perverse.

Hvordan skal man hindre de såkalte Demokratene å kjøre USA rett inn i en borgerkrig? For samtidig som partiet messer videre om hvor ille Trump var (den første presidenten etter 2. verdenskrig som ikke startet en ny krig), øker Trump støtten i store deler av den amerikanske befolkningen. 36 prosent av republikkanske velgere sier at Trump er den beste presidenten USA noen gang har hatt, dobbelt så mange som Ronald Reagan. For tre år siden var forholdet omvendt. Over 70 prosent sier GOP (Good Old Party), at republikkanerne bør bli mer Trump-aktig. Over 60 prosent av hans velgere mener valget ble stjålet, dvs at Trump vant, men tapte pga valgjuks. Med slik stemninger er det unødvendig og direkte farlig å helle enda mer bensin på bålet. 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler