Forbereder seg på i krig i Midtøsten

people gathering on street during nighttime

 De forberedende trekkene blir spilt ut i et spill med angrep og motangrep som kan bringe Midtøsten og Iran i krig innen seks uker, kanskje før.  

Kampindikatorer inkluderer Iran som øker styrken på retorikken for å vekke et internt påskudd for krig etter den antatte felles USA-israelske operasjonen som drepte Irans fremste atomforsker, og USAs beslutning om å flytte hangarskipgruppen Nimitz Carrier Group tilbake til området. Den forlot området for ikke lenge siden. Den amerikanske 5. flåten i Bahrain er sannsynligvis også på vakt.

“Irans øverste leder krevde på lørdag  den ‘definitive straffen’ av dem som sto bak drapet på en vitenskapsmann som ledet Teherans oppløste militære kjernefysiske program, idet Iran  beskyldte Israel for et drap som har vekket frykt for ny spenning i Midt-Østen. Etter mange år ute av offentlighetens lys, var bildet av Mohsen Fakhrizadeh plutselig å se overalt i iranske medier, da enken hans snakket på statlig TV og tjenestemenn krevde offentlig hevn på Israel for drapet på vitenskapsmannen. Israel, lenge mistenkt for å ha drept iranske forskere inkludert i Teherans atomprogram, har ennå ikke kommentert frapet på Fakhrizadehs sist fredag. Angrepet bar imidlertid kjennetegnene ved et nøye planlagt bakhold i militær stil, som Israel tidligere har blitt beskyldt for å ha ført. ”

Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei sa at Fakhrizadeh var «landets fremtredende  kjernefysiske og defensive forsker.» Han sa at Irans første oppdrag etter drapet var den «definitive straffen for gjerningsmennene og de som bestilte den».  Irans president Hassan Rouhani sa: “Vi vil svare på attentatet på martyren Fakhrizadeh på riktig tid. Den iranske nasjonen er smartere enn å falle i sionistenes felle.    Timer etter angrepet kunngjorde Pentagon at de hadde beordret hangarskipet USS Nimitz  tilbake til Midtøsten, et uvanlig grep da den allerede hadde tilbrakt flere måneder i regionen. Pentagon viste til den proklamerte  tilbaketrekkingen av amerikanske styrker i Afghanistan og Irak som årsak til avgjørelsen, og sa at det var forsvarlig å ha ytterligere defensive evner i regionen for å møte eventuelle situasjoner.

Det er trolig en bevisst forvirring. Selv om uttrykket «noen beredskap» antyder den virkelige grunnen til at Nimitz Carrier Group ble tilbakekalt til regionen. Alle berørte vet at Biden-administrasjonen vil gjeninnføre den iranske atomavtalen og gå tilbake til iranerne under alle omstendigheter. Dermed vet USA under Trump og  landets allierte som Israel, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain og Egypt at de har omtrent seks uker på seg til å planlegge og iverksette en luft / bakke / cyber-operasjon for å ødelegge den iranske atomevnen for godt. Iranerne vet det også.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler