ENORM SVART ØKONOMI

Skatteunndragelser og svindel i Spania, tilsvarer 300 milliarder euro totalt pr. år i henhold til data fra Det internasjonale pengefondet (IMF). 

Carlos Cruzado, i finans-organisasjonen (GESTHA), sa at den spanske “skyggeøkonomien” tilsvarte 22,1 prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP). Mer enn 70 prosent av pengene som ble holdt borte  fra beskatning var knyttet til store selskaper og noen av de rikeste i landet. “Store selskaper prøver å lete etter smutthull i lovverket for å prøve å unngå å betale det de burde. “Vi ser dette også med fotballstjerner som bruker skatteparadis for å unngå å betale,” sa Cruzado. Christiano Ronaldo ble nylig bøtelagt 18,8 millioner euro for skatteunddragelse.  

Svindel kom også fra mindre bedrifter og enkeltpersoner som ikke betalte skatt inklusive moms (IVA).

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler