Terror i Belgia

Tre personer ble drept og to skadet da en mann i 30-årene i 10:30-tiden tirsdag  29. mai åpnet ild mot to politifolk og tilfeldig forbipasserende på Boulevard d’Avroy i Liège i Belgia. Siden tok han en rengjøringskvinne ved en skole i nærheten som gissel, innen han selv ble skutt og drept med tjue kuler av belgisk politi. Den belgiske avisen La Libre skriver at gjerningsmannen ifølge politiet ropte «Allahu akbar» før han ble skutt. Belgisk påtalemyndighet behandler saken som terror.   Terroristen heter Benjamin Herman og er født i 1982, melder den belgiske allmennkringkasteren RTBF. Skytingen ble foranlediget av en politikontroll. Herman hadde vært ute på permisjon fra fengsel siden mandag, hvor han satt inne for alminnelige forbrytelser. Ifølge RTBFs kilder hadde han blitt radikalisert i fengselet i Lantin.

AV: TOM BJØRNO

Relaterte artikler