Gestoría Durán til din tjeneste

Gestoria Duran var et av de første kontorene, basert i Alfaz del Pi som tilbød rådgivning til bedrifter og enkeltpersoner. Firmaet ble etablert i 1994 av Manuel Mateo Durán Díaz, som har sin utdannelse fra universitetet i Madrid.

Han er administrerende direktør, eiendomsmegler, eiendomsforvalter, advokat og forsikringsmegler. På dette kontoret vil du bli møtt av et kvalifisert team av fagfolk, alle med lang erfaring i enhver legal situasjon mellom borgere, bedrifter og myndigheter. I tillegg til spansk, kan de også hjelpe deg på forskjellige språk, deriblant norsk. Spør etter Jenny.

Duran står blant annet til tjeneste ved levering av selvangivelser. Innleveringsfristen av spansk selvangivelse er 31. desember hvert år for ikke-residenter som eier fast eiendom her. Skatteplikten til Spania for ikke-residenter vil som hovedregel være begrenset til beskatning av boligen og andre inntekter som vedkommende oppebærer på spansk territorium, for eksempel ved utleie av sin bolig.

Husk at en ikke-resident som eier fast eiendom i Spania har plikt til å engasjere en skatterepresentant. Dersom leiligheten og garasjen er registrert på ulike nummer i Eiendomsregisteret vil du bli betraktet som eier av flere eiendommer.

Duran vil også kunne hjelpe deg å planlegge arveoppgjør. Et testamente forenkler et arveoppgjør i Spania. Uten et testamente som omhandler din spanske bolig, vil du kunne støte på unødvendige komplikasjoner. Husk at det ikke er mulig å sitte i uskiftet bo i Spania på samme måte som i Norge, men du kan omgå dette ved å inngå et gjensidig testament, slik at den lengstlevende ektefellen får full bruksrett til boligen. Alle disse tingene bør du søke hjelp for slik at det blir gjort på riktig måte.

Relaterte artikler