Velkommen til “Planken”

Planken på Pavarotti

På Cafe Pavarotti arrangeres det hver fredag noen vi kaller “planken”. Spillet har sikkert et annet navn, men vi er ikke kjent med hvilket.  Til dette spillet trenger man følgende: Tre mynter, en hammer og en lang planke påsnekret kanter. Planken er avmerket med soner. Ved å slå mynten med hammeren gjelder det å treffe så langt som mulig med ikke så langt at mynten havner i kurven på enden av planken. Du får fra 1 til 20 poeng pr. slag. Maksimal poenghøst pr. omgang blir således 60. I konkurransen kjøres tre omganger. Den maksimalt dyktige kan altså oppnå 180 poeng. 

Det viktigste er vel likevel det sosiale. Her koser deltakerne seg med snacks og drikke mens applausen runger for de beste resultatene. Over 40 på en omgang blir gjerne belønnet med applaus.  Konkurransen avsluttes med en runde med slag på kun en mynt. Da får du vite hvor mye du må klare for å ta ledelsen. Det i seg selv kan skape nervetrøbbel.

Det deles ut premier til de tre beste, gjerne i form av en flaske vin. Selv om stilkarakterer ikke gis under poenggivningen, vanker det likevel en egen premie “for beste stil”, i seg selv et morsomt innslag.   Leder for dette arrangementet er Arvid Haugen. Sammen med sin sekretær og tallknuser, Reidar Fagersand, har han full kontroll på det hele. Hver fredag kl 15 er du velkommen til Cafe Pavarotti der du kan få prøve deg på dette morsomme spillet.

Relaterte artikler