Slik går oljen

Nye tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene økte med åtte millioner fat til 404 millioner fat i forrige uke.

Ifølge Direkt Makro var det ventet at lagrene skulle øke med to millioner fat.  Samtidig har det blitt kjent at bensinlagrene falt med 0,5 millioner fat og at destillatlagrene falt med 1,8 millioner fat. Her var det ventet at bensinlagrene skulle øke med 1,3 millioner fat og at destillatlagrene skulle falle med 1,3 millioner fat. Økte lagre til tross, fortsatt oljeprisen å stige.

Analytikere sier  at påvirkningen av lagerbyggingen ble motvirket av bekymringer om tilbudssiden. Bekymringer over produksjonsbortfall fra Iran burde fortsette å løfte prisene høyere, spesielt ettersom asiatiske land, inkludert Sør-Korea, Japan og India empirisk sett stanser oljeimport fra den islamske republikken. President Donald Trump mener Opec må heve produksjonen for å senke preisene, mens resident Vladimir Putin mener Trump selv har skylden ved å innføre sanksjoner mot Iran. 

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler